Γλώσσες

Αρχοντικό κεφαλάρι

Αποδράσεις - Ορεινή Κορινθία Αρχοντικό Κεφαλάρι, διαμονή, ξενώνες, ξενοδοχεία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας στο «Αρχοντικό Κεφαλάρι», έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μοναδικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή της Ορεινής Κορινθίας. Ακόμη, μπορεί να αποτελέσει βάση για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Κοντά μας βρίσκεται η Στυμφαλία(8χλμ).Εκεί απομάκρυνε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες σύμφωνα με τη μυθολογία. Μπορείτε να δείτε τα ερείπια  της Ακρόπολης της Αρχαίας Στυμφάλου και της Ενετικής Μονής Ζάρακα. Να επισκεφθείτε το υπερσύγχρονο Μουσείο Περιβάλλοντος. Καθώς επίσης, να απολαύσετε τη θέα της λίμνης της Στυμφαλίας και στιγμές birdwatching. Για να χαρείτε ακόμη περισσότερο τη βόλτα σας μπορείτε να κάνετε ποδηλασία γύρω από τη λίμνη.

Μια υπέροχη διαδρομή θα σας οδηγήσει στο Φενεό(30χλμ). Εκεί θα μαγευτείτε από τη θέα της λίμνης Δόξας, στα νερά της οποίας αντανακλώνται τα γύρω βουνά. Επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ,το ιστορικό μοναστήρι του Αι –Γιώργη και γευτείτε το περίφημο γλυκό τριαντάφυλλο που θα σας προσφέρουν. Προμηθευτείτε ντόπια προϊόντα από τούς πάγκους. Αισθανθείτε τη δύναμη της φύσης κάνοντας ιππασία γύρω από τη λίμνη.

Στη συνέχεια ο δρόμος θα σας βγάλει σ’ ένα γραφικό χωριό της Ορεινής Κορινθίας, τη Γκούρα και έπειτα στο Ταρσό(40χλμ).Τα λεγόμενα «Μετέωρα» της Ορεινής Κορινθίας. Κάθετοι βράχοι με την Παναγία των Βράχων να βρίσκεται μέσα στη σπηλιά που σχηματίζουν.

Οι «δρόμοι του κρασιού» θα σας οδηγήσουν στους αμπελώνες και στα επισκέψιμα οινοποιεία της Νεμέας(30χλμ). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό της χώρο με το αρχαίο στάδιο και την αρχαία κρύπτη.

Μια άλλη διαδρομή μπορεί να σας φέρει στα Τρικαλα Κορινθιας (35χλμ),που είναι κτισμένα στις πλαγιές της Ζήρειας και περιτριγυρισμένα από πυκνά ελατοδάση. Σε απόσταση 10χλμ από τα Trikala Korinthias βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο για τους λάτρεις του σκι.

Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην Ορεινή Αρκαδία και τη Τρίπολη μέσω της Επαρχιακής οδού του Λεβιδίου (80-90χλμ).

Κατά τη καλοκαιρινή περίοδο μπορείτε να επισκεφθείτε το Κιάτο (25χλμ),με την όμορφη παραλία του Διμηνιού και το θέατρο της Αρχαίας Σικυών ας. Ακόμη, τον Πευκιά του Ξυλοκάστρου (30χλμ) το λεγόμενο « πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας» του Κώστα Καρυωτάκη, το Ηραίον και τη λίμνη της Βουλιαγμένης (80χλμ), το κάστρο της Ακροκόρινθου (50χλμ), τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών (55χλμ) και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (97χλμ).

Διαθέτουμε ποδήλατα βουνού για να περιηγηθείτε και να χαρείτε τις βόλτες σας στην φύση, να πάρετε βαθιές ανάσες οξυγόνου και να αναζωογονηθείτε!

apodslide1 apodslide2 apodslide3 apodslide4 apodslide5 apodslide6

horse-doxa lake-doxa apodslide8 apodslide10 apodslide11 apodslide13

Χιλιομετρικές Αποστάσεις:

  • Αθήνα-Κεφαλάρι  130χλμ
  • Πάτρα-Κεφαλάρι  130χλμ
  • Κιάτο-Κεφαλάρι    25χλμ
  • Κεφαλαρι-Στυμφαλία 8χλμ
  • Κεφαλάρι-Φενεός 30χλμ
  • Κεφαλάρι-Ταρσός 40χλμ